Belföld

Buldózerezik a viri villákat

A horvát hatóságok összesen 48 engedély nélkül épített, magyar tulajdonban lévő nyaralót bontanak le Vir szigetén.

Bontják az egyik engedély nélkül épült, magyar tulajdonban lévő nyaralót a Zára közelében lévő Vir szigetén. A horvát hatóságok folytatják 48, engedély nélkül épített tengerparti villa, köztük 18 magyar tulajdonú ingatlan bontását, amelyek egy 2004-ben született törvényt sértve, a védett 70 méteres partmenti sávban épültek meg.


2004-ben fogadták el azt a környezetvédelmi törvényt, amely megtiltja a tengerparttól 70 méterre húzódó sáv beépítését. Az építési hatóságok szigorúan betartják a jogszabályokat, és nem adnak engedélyt senkinek, aki a parthoz ilyen közel szeretne építkezni. Nem adnak építési és használatbavételi engedélyt akkor sem, ha például nincsen közművesítve a telek, az ivóvizet, az elektromos áramot szigorúan kötelező bevezetni a telekre, és a szennyvízelvezető csatornát is ki kell építeni.


Ezeket a szabályokat abszolút szigorúan betartatják a hatóságok, és állítólag azzal sem lehet védekezni, hogy például a vonatkozó törvények életbe lépése előtt kezdett el valaki építkezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik