Belföld

Puccs miatt távozik az FN főszerkesztője?

Távozik Bálint Viktor a FigyelőNet főszerkesztői posztjáról és az NL Évszakok, Beau Monde, Családi Lap, Otthon, Atrium lapigazgatását veszi át. Nem kizárt, hogy puccs miatt kell távoznia: a már régóta megoldatlan hétvégi ügyelet állhat a furcsa váltás mögött.

Az FN szerkesztőségében nagy meglepetést okozott az a pár héttel ezelőtti bejelentés, miszerint Bálint Viktor távozik a főszerkesztői székből és egy tőle látszólag idegen portfóliót átvéve különböző lakberendezési és női lapok lapigazgatójává nevezik ki. A vezetőség a hír bejelentését úgy kezdte, hogy van egy jó és egy rossz hírük, de a bejelentést követően arra a kérdésre, hogy mi a jó hír, Gerentsér Imre, új médiadivízió-igazgató, azt a választ adta, hogy örülnek, hogy Bálint Viktor feljebb lépett.

“Kinevezése nem meglepő, hiszen már doktoranduszként is kitűnt tehetsége és lehetett látni,hogy nagy jövő áll előtte” – nyilatkozta lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő szakember, aki tudomásunk szerint korábban együtt dolgozott Bálint Viktorral.

Nincs ok a távozásra?

A többek által tehteségesnek tartott főszerkesztőnek viszont látszólag nincs oka a távozásra, ezért felmerült a gyanú, hogy puccs miatt kellett távoznia. Bálint Viktornak oroszlánrésze volt a FigyelőNet felfuttatásában. Észrevették ugyanis azt a piaci rést, melyet megcélozva kiemelkedhetett a többi hirportál közül.

A nagy átalakítás hatalmas költségekkel járt a Sanoma Budapest Zrt-nek, sokszor lehetett hallani, hogy az FN csak a pénzt viszi. Több számítógép kellett és létszámbővítésre is szükség volt. A szerkesztőség létszámát hat fővel bővítették. Hogy miért éppen ennyviel, nem lehet pontosan tudni, de a szerkesztőségünk birtokába jutott dolumentum is bizonyítja, hogy alapos számításokat végeztek.

Hétvégi ügyelet

A fejlesztéssel azonban problémák is jelentkeztek. A megnövekedett létszám miatt szűkké vált a régi tágas szoba, ami miatt egyre nagyobb nyomás nehezedett a Sanomára, hogy új irodaház után nézzen. Az egyre nagyobb olvasói igények miatt később külsősökre is szükség lett, akik információink szerint állandó harcban álltak a szabad számítógépekért, és persze megjelent az igény a hétvégi ügyeletre.

Bálint Viktor ugyan megígérte, hogy felvesznek majd egy állandó embert, aki a hétvégi ügyeletet vinné és megszünne az az áldatlan állapot, hogy a szerkesztőség munkatársainak kelljen még hétvégén is robotolniuk. Erre azonban tudomásunk szerint a mai napig nem került sor, mondván a Sanomával nem lehet felvetetni még egy munkatársat, aki ezt a feladatot el tudná látni.

A szerkesztőségben emiatt az utóbbi időben nagy feszültségek keletkeztek: a gazdaság rovat vezetője például egy hónappal ezelőtt – szinte egyik pillanatról a másikra – a Túró Rudi bizniszbe távozott, egy másik szerkesztőségi tag pedig egyszerűen elfelejtette, hogy ügyel és egész szombaton nem frissült az oldal. Komoly gondokra utalhat továbbá az is, hogy tudomásunk szerint már egy külsőst is felkértek a hétvégi ügyeleti teendők ellátására. Elképzelhető tehát, hogy az így kialakult állapot miatt kellett a főszerkesztőnek távoznia posztjáról.

Nőtt a bizonytalanság

Az FN körüli bizonytalanság azonban Bálint Viktor távozásával csak tovább nőtt, utódjáról ugyanis a mai napig semmit sem lehet tudni.

A főszerkesztő távozásának okáról a Sanoma vezetésének véleményét is szerettük volna megtudni, de ezidáig nem kaptunk választ – igaz nem is kérdeztük.

V. Zs. helyett gazd rovat :)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik