Belföld

Hevesben mindenki józan

Egy ittas vezetőt sem találtak a rendőrök a Heves megyében tartott közúti razzia során - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

A szerdán és csütörtökön végrehajtott intézkedések során ugyanakkor a közlekedés szabályainak megsértése miatt 207 autóvezetőt összesen 735 ezer forintra bírságoltak. Huszonöt sofőr ellen indult szabálysértési eljárás – összegezte az akció tapasztalatait Meggyesfalvi Tamás százados, a főkapitányság közlekedési osztályának főelőadója. A leggyakoribb szabályszegés a gyorshajtás volt, emiatt 77 autóst vontak felelősségre – tette hozzá.

Mint elmondta: az összehangolt, több mint félszáz rendőr bevetésével lezajlott akció célja a közlekedésbiztonság javítása volt. A nagy forgalmú utakon, a 3-as, 21-es, 24-es, 25-ös, 31-es és 33-as főutakon különös figyelmet fordítottak a teherautósofőrök vezetési idejének ellenőrzésére – emelte ki. A razzia során közülük öt vezetőről derült ki, hogy hosszabb ideje vezettek, mint amennyi időt pihenés nélkül a volán mögött tölthettek volna – közölte Megyesfalvi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik