Belföld

“Még soha nem voltam lapigazgató” – Interjú Bálint Viktorral

Bálint Viktor, a Sanoma Budapest új lapigazgatója lapunknak úgy nyilatkozott: azért nevezték ki lapigazgatónak, mert érezték ott fent, hogy kell a friss erő. Kell valaki, aki megmondja, ha valami ***** készül. Ő azt mondja, megmondja. Interjú egy komoly kérdéssel.

FN: Először is gratulálok a lapigazgató úrnak, tessék parancsolni, mit kérdezhetek lapigazgató úrtól?

B. V.: Talán lehetne az az első kérdés, hogy: “Hogy érzi magát a bőrében lapigazgató úr az előmenetel kapcsán?”

FN: Ahaaa! Nagyon jó. Szóval hogy érzi magát az igen tisztelt lapigazgató úr……őőőőő…hogyis mondta?

B.V.: …a bőrében lapigazgató úr az előmenetel kapcsán!!

FN: Igen, szóval a bőrében a lapigazgató úr az előmenetel kapcsán! Hogy érzi?

B.V.: Köszönöm kérdését. És köszönöm jól. Még soha nem voltam lapigazgató.

(Csörög a lapigazgató úr mobilja)

FN: Khmmm, köszönöm a választ, csörög a…

B.V.: Hallom, köszönöm. Halló? …… Igen …. Lapigazgató … Igen … Tessék? …. Igen … Nem. Ráér? … Ezzel miért nekem kell foglalkoznom? …….. Aha. …. Visszhívlak. Na, ott tartotunk, hogy mit is kérdez?


FN: Arra gondoltam, megkérdezem lapigazgató úrtól, mit gondol, mi volt az oka annak, hogy lapigazgatóvá léptették elő?


B.V.: Köszöm a kérdést, jó a kérdés. Valószínűleg, illetve ezt informátoraim meg is erősítették, szóval kellett a friss erő, az új vélemény, egy új szín az igazgatóságba. Én például bepereltem volna az egész bagázst (mind a 4 parlamenti mandátumhoz jutott pártot – a szerk.) a választások után, de az igazgatóság azt hitte, hogy ez félelmetes. És ez ki****** nagy gáz. Ez *******. Én mondtam, hogy ******* vagytok, persze magamban. Nem is reagáltak. Most a strómanokat szervezzük, mert meg kell ****** a pártokat, megérdemlik.


FN: Nem sajnálja otthagyni azt a kitűnő kollektívát a FigyelőNtnél, amelyet végül is Ön hozott össze?


B.V.: Nagyon sokat gondolkodtam, mielőtt meghoztam volna a döntést, végül úgy határoztam: most jött a lehetőség, most kell élni vele. Ezzel együtt az a percepcióm, hogy az új főszerkesztő irányítása mellett is együtt maradhat és hatékonyan dolgozhat a csapat. Utódomat briefelni fogom terveimről, így biztosított a folyamatosság. Kollégáimnak is megígértem: új pozíciómban is folyamatosan pushingolni fogom az igazgatóságot, hogy még legalább három fte-s hely keletkezhessen a lapnál, és a redundanciák elleni fellépésem sem veszít majd komolyságából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik