Belföld

Dávid Ibolya: nyitottak vagyunk az ellenzéki pártok felé

Az MDF elnöke a FigyelőNetnek elmondta: az MDF részben konstruktív és részben kritikus ellenzéke lesz a kormánypártoknak. Dávid Ibolya hozzátette: új fejezet kezdődik, az érzelmi politizálást az értelmes párbeszéd váltja fel, a Fidesszel is.

Dávid Ibolya lapunknak elmondta, azt javasolta az ellenzéki pártoknak, hogy fejezzék be az érzelmi, indulati politizálást, és nyissanak egy új fejezetet az együttműködésben. “Programok megvalósítására és érdemi megoldások keresésére kell koncentrálnunk, hogy minél hatékonyabb ellenzékiséget valósítsunk meg, és jobb alternatívát tudjunk biztosítani a baloldallal szemben” – véli az MDF elnöke.

Dávid Ibolya a FigyelőNetnek az új parlament alakulását követően elmondta: önmagában értelmezhetetlen a konstruktív ellenzékiség, ahhoz kell egy arra érdemes gondolat és javaslat. “Minden országépítő javaslathoz konstruktívan állunk hozzá, de kemény kritikusai leszünk a rossz döntéseknek és előterjesztéseknek, ahogy az előző négy évben is tettük” – fogalmazott Dávid Ibolya. Hozzátette: eddig sem azt nézték, az adott javaslatot ki terjesztette be, hanem a tartalmát, szolgálja-e az ország érdekét vagy sem. A következő ciklusban is ezt kívánják folytatni.

A Fidesszel kapcsolatban az MDF első embere hangsúlyozta: pártja párbeszédre és együttműködésre kész a parlamenti pártokkal. “A jelszavunk: ne háborúzz, hanem versenyezz. A politikát eszmék versenyének tekintjük, ahol győzni kell, nem pedig mindenáron legyőzni valakit. Új magyar jobboldalt építünk. Filozófiánk az értékalapú konzervativizmus, bázisunk a középosztály, stílusunk a tisztességes párbeszéd. Az új jobboldalnak, amelyben mi hiszünk, polgárok kellenek, a polgári értékrend rehabilitálása a cél.
A következő négy év feladata számunkra az, hogy az új magyar oldalt felépítsük, kormányzóképessé tegyük, és 2010-ben az új magyar jobboldal megnyerje a választásokat” – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik