Belföld

Szúnyogokat hagyott Budapesten a Duna

A Dunán levonuló árvíz és a visszamaradt úgynevezett pangó vizek miatt az idei évben sokkal több a szúnyog, a fővárosban mintegy 650 hektáros területen védekeznek légi irtással a már kirepült vérszívók ellen - közölte Szántai Károly, az ÁNTSZ fővárosi intézetének osztályvezető főorvosa.

Légi irtásokat végeznek északon a Duna jobb partján, a közigazgatási határtól az újpesti vasúti hídig terjedő területen, a Hajógyári-szigeten és a Margitszigeten. A folyó bal partján, a Szilas-pataktól délre az újpesti vasúti hídig, beleértve a Palotai-szigetet és a Népszigetet is. A Duna jobb partján délre Budafok-Háros vasútállomástól Nagytétény vasútállomásig, ezenkívül a Duna-telep és a horgász-telep területén is irtanak, a folyó másik oldalán pedig a Gubacsi-hídtól a főváros közigazgatási határáig, ideértve a Molnár-szigetet is.

Szántai Károly hozzátette: szúnyogirtásra erre az évre tizenkét alkalomra kértek engedélyt a Fővárosi Önkormányzattól, tavaly mindössze hét alkalomra. A szúnyoginvázió ellen a légi irtásokon kívül folyamatosan földi irtásokat is végeznek egészen szeptemberig: az idei évben erre az irtásfajtára is tizenkét alkalomra kértek engedélyt a fővárostól – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik