Belföld

Kuncze privatizálná a MÁV-ot

AZ SZDSZ szerint privatizálni lehet azokat az állami vagyontárgyakat, amelyek az állami alapfeladatok ellátáshoz nem szükségesek, így a MÁV egy részét, a Volán-társaságokat vagy a Szerencsejáték Rt.-t – mondta Kuncze Gábor, a párt elnöke csütörtökön reggel az MTV Nap-kelte című műsorában.

Még mindig vannak olyan vagyonok állami tulajdonban, amelyek nem kellenek, hogy ott legyenek, mert adott esetben a piacon jobban működtethetők – közölte a szabad demokrata politikus.

Mint mondta, ha privatizálják ezeket a vagyontárgyakat, akkor az adófizetőknek a racionálisabb gazdálkodás miatt nem kerül pénzükbe a működtetésük, és a politikának sem válhatnak játékszerévé. Kuncze Gábor példaként említette a MÁV cargotevékenységét, de úgy vélte, hogy a Volán-vállalatok esetében is végig lehet vinni a privatizációs folyamatot.

A Szerencsejáték Rt.-re vonatkozó kérdésre az SZDSZ elnöke azt mondta: a cég kisebbségi részének tőzsdén keresztül történő privatizálása szintén szóba kerülhet, vagy a szerencsejátékjogok koncesszióba adása. Úgy fogalmazott: „Nem megállítani kell a privatizációt, meg nem is lezárni, hanem folytatni és végigvinni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik