Belföld

Juhász Ferenc: nem kell elfogadni a konkrét kormányprogramot

Az MSZP május 20-i kongresszusán a küldöttek nem a konkrét kormányprogramról, hanem annak főbb irányairól döntenek – mondta Juhász Ferenc, a párt egyik alelnöke csütörtökön reggel a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában.

Az MSZP kongresszusán a leendő program főbb irányaira, céljaira kell felhatalmazást kapjunk – közölte a szocialista politikus. Hozzátette: „minálunk nem kell elfogadni a konkrét kormányprogramot”.

Az alelnök azt mondta: már május 20-án elhangzanak azok a fő programpontok, amelyeket a második Gyurcsány-kormány meg kíván valósítani. Juhász Ferenc azt mondta, azért nem nyilatkoznak a koalíciós tárgyalások részleteiről, mivel egyelőre tervekről van szó.

Mint mondta, a tárgyalási pozíciókat mindenki pontosan ismerheti, ugyanis a választási kampányban megfogalmazott álláspontokról van szó. Az MSZP honlapján olvasható alapszabály szerint a szocialista párt legfelső döntéshozó szerve, a kongresszus a kormányzati szerepvállalásról, a koalícióalakítás feltételeiről és a koalíció felmondásáról dönt.

Az SZDSZ május 28-án tartja küldöttgyűlését, amely jóváhagyja a kormányprogramot és elfogadja a koalíciós megállapodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik