Belföld

Hamarosan kidolgozza a Fidesz az önvédelmi testület működését

A napokban dolgozzák ki annak a társadalmi önvédelmi testületnek a működésével kapcsolatos technikai részleteket, amelynek megalakítását Orbán Viktor pártelnök jelentette be a Fidesz hétfői nagygyűlésen - mondta Szijjártó Péter szóvivő az MTI érdeklődésére kedden.

A szóvivő hangsúlyozta: a testületet azért hozzák létre, hogy senki ne kerülhessen hátrányba a gazdasági, társadalmi, közszolgálati szférában jobboldali politikai meggyőződése miatt.

Orbán Viktor a Fidesz május 1-jei várbeli nagygyűlésén jelentette be egy társadalmi önvédelmi testület megalakulását, amely azoknak nyújtana jogi segítséget, akiket politikai meggyőződésük miatt támadnak, vagy háttérbe akarnak szorítani.

“Mindenkit meg kell védeni, akit meggyőződése, politikai nézetei, a közösségünkhöz való tartozása miatt támadnak, vagy hátérbe akarnak szorítani, ezért felállítunk egy társadalmi önvédelmi testületet, amely összegyűjti, elemzi az ilyen eseteket, megadja a szükséges jogi védelmet, a politikusaink pedig majd megadják a nyilvánosság és a közélet védelmét” – mondta a Fidesz elnöke. Hozzátette: bár a hatalom azt ígérte, hogy ilyen nem lesz, jó ha nem pusztán az ígéreteikre támaszkodunk és világossá tesszük, hogy vége van Magyarországon azoknak az időknek, amikor bármely hatalom megszabhatja, hogy 2 millió 300 ezer ember mit mondjon és mit gondoljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik