Belföld

Bírósági felülvizsgálatot kért Szijjártó

Bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, mivel a területi választási bizottság elutasította fellebbezését, amely a szavazatok újraszámlálására irányult a 3. számú győri országgyűlési egyéni választókerületben.

Szijjártó Péter a 3. számú választókerület Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje a választás második fordulóján második helyre került a győztes Balogh József (MSZP) mögött, ugyanis 127 szavazattal kapott kevesebbet riválisánál. Ezt követően fordult a területi választási bizottsághoz, amely fellebbezését elutasította.

Bírósági felülvizsgálati kérelmének indoklásául a fideszes politikus megismételte: az egyik szavazóurna záró címkéi el voltak szakadva, amikor az urna a győri polgármesteri hivatalba megérkezett, holott a szállítás előtt a címkék még épek voltak. Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a szavazatszámlálás során szabálytalanságok történtek szerinte. További érve az is, hogy az érintett körzetben magas volt az érvénytelen szavazatok száma.

A felülvizsgálati kérelmet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság bírálja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik