Belföld

Negyven sérült egy buszbalesetben

Egy lengyel turistákat szállító buszbaleset szenvedett szombat reggel Nyugat-Magyarországon. Többen súlyosan megsérültek.

Harminc súlyos és tíz könnyű sebesültje van a Vas megyében történt buszbalesetnek – közölte Dobson Tibor, a Katasztrófavédelem szóvivője. A lengyel turistákat szállító emeletes autóbusz szombat hajnalban Hegyháthodász közelében lesodródott az útról és az oldalára borult. A buszon 68 utas és két sofőr volt. A mentők tíz, a tűzoltók négy autóval vannak a helyszínen. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot, a helyszínelés tart. A körzetben félpályás útlezárás történt.

Megroggyant a padka


Puskás Tivadar mentő főorvos elmondta azt is, a mentők munkáját nehezítette, hogy az autóbusz 70 utasa közül többeket – akikről úgy vélték, hogy nem sérültek meg – a szomszédos Hegyháthodász művelődési házába szállítottak. Később kiderült, hogy közöttük is vannak, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. Kórházi kezelésükre nem volt szükség, ezért őket a művelődési házban látták el a mentők.

Az autóbusz két sofőrrel indult útnak. A baleset idején vezető sofőr elmondta, azért hajtott a felázott útpadkára, mert úgy látta, hogy szemből három kamion érkezik, a legutolsó pedig előzésbe kezdett. Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy az autóbusz súlya alatt megrogyott a felázott padka, a jármű az árokba csúszott, oldalára dőlt, közben egy fának is ütközött.


Konzul és busz érkezik

Az utasok arról számoltak be, hogy ők csak azt vették észre: az emeletes autóbusz lehúzódik, majd az oldalára kezd borulni. Az egyik utas elmondása szerint Lengyelország több településén szálltak fel az emberek a horvátországi Zadarba tartó turistabuszra. A balesetet szenvedő utasokat a hegyháthodászi kultúrházban étellel meleg teával és takarókkal látták el.


Az MTI tudósítójának helyszíni értesülése szerint Lengyelországból és Horvátországból is elindult egy autóbusz az utasokért. Akik úgy döntenek, folytathatják az útjukat, akik akarnak visszatérhetnek Lengyelországba. Ugyancsak az MTI Vas megyei tudósítója értesült arról, hogy a lengyel nagykövetség konzulja Budapestről a baleset helyszínére indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik