Belföld

Gyorshajtó politikusok

A választási harcban felpörgött politikusaink közül a kampányidőszakban többen átlépték az autópályákon előírt 130km/h-s sebességhatárt – áll az autópályákon érvényes sebességkorlátozás eltörléséért küzdő NSL egyesület közleményében.

2006. március 22-én, 20 órakor Mikola István, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje a Békésszentandráson tartott lakossági fórum után az M5 autópályán 145 km/h-s sebességgel haladt Budapest felé. Nem sokkal ezután, 2006. április 6-án, 21 órakor Szekeres Imre az MSZP elnökhelyettese a Nagykörösön tartott kampányzáró gyűlés után az M5 autópálya Budapest felé vezető szakaszán hajtott 171 km/h–s sebességgel.

Ugyancsak szabályt sértett Áder János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője 2006. április 18. 20 óra 45 perckor, egy lakossági fórumot követően: a politikus Egerből az M3 autópálya Füzesabonytól Budapest felé tartó szakaszán több mint 170 km/h sebességgel haladt. A megengedett sebességhatár átlépéséről mindhárom esetben felvétel készült, és ezt az NSL Egyesület honlapján, április 25-én tette közzé, hogy ezzel is elősegítse a társadalmi párbeszéd kialakulását a témában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik