Belföld

Kampánycsendsértésekre panaszkodnak Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat választókerületében tartottak országgyűlési képviselő-választást vasárnap, s mind a hat körzetben több kampánycsendsértési bejelentést tett az MSZP és a Fidesz.

A kampánycsend ellenére szombaton és vasárnap is folyt a választók meggyőzése, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak – állította Gyarmati Mihály, az MSZP megyei irodavezetője. A politikus szerint szórólapot osztottak például a nagykállói, a nyírbátori, baktalórántházi és a fehérgyarmati választókerületben, továbbá minden körzetben Eperjes Károly színművész automatáról beszélve, illetve egy ismeretlen női hang is a Fidesz jelöltjének támogatására szólította fel a vezetékestelefon-tulajdonosokat. Az MSZP szerint Csengerben megfenyegették a közmunkásokat, hogy elveszítik ideiglenes állásukat, ha nem a Fidesz jelöltjére voksolnak.

Gyarmati Mihály elmondta: nagy számban láttak szavazásra szállítást is; a Balaton környékéről és Budapest térségéből érkeztek járművekkel a megyébe, az urnákhoz vinni a választókat.

Papcsák Ferenc, a Fidesz baktalórántházi választókerületének elnöke, képviselőjelöltje viszont az MSZP-t vádolta ugyancsak a választók befolyásolásával, amely szerinte szórólapon, személyesen, illetve ajándékosztással egyaránt történt.

Tóth András, a Fidesz szabolcsi elnöke, nagykállói választókerületi jelöltje azt közölte az MTI-vel, hogy ő az MDF jelöltje, és egy civilszervezet miatt fordult a választási bizottsághoz, mivel szerinte félrevezették a szavazókat. „Juhász Zoltán, az MDF jelöltje, Nagykálló polgármestere, illetve a Nagykállói Baráti Kör Egyesület azt híresztelte a választókerületben, hogy a Fidesz és az MSZP jelöltjére már nem kell szavazni, mert ők listáról bejutottak a parlamentbe, s ha Juhászra voksolnak a választók, akkor három képviselője lesz a körzetnek” – mondta Fidesz politikusa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik