Belföld

A Fidesz vezetői a vereségről beszélnek

Este fél kilenc körül már Rogán Antal és Stumpf István is vereségről beszélt.

„Egyre biztosabb, hogy a kormánykoalíció megnyerte a választásokat” – mondta Rogán Antal az MTV-nek adott interjújában. Szerinte a Fidesz ugyanannyi, de lehet, hogy valamivel több mandátumot szerzett, mint az elmúlt négyéves ciklusban.


Stumpf István is a jelenlegi koalíció győzelméről beszélt. Ellenzéki szerepre készülünk, tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi kormánykoalíció kap majd megbízatást újabb kormány alakítására – mondta a Fidesz alelnöke vasárnap, a párt választási központjában az MTI-nek.


“Nyolcvan százalék felett van a feldolgozottság és a kitűzött hetven egyéni mandátumból egyelőre 42-43-nál tartunk. Ez minden bizonnyal így marad” – jelentette ki Schmitt Pál.


Hozzátette: együtt kell tartani azokat, akik eddig is együtt voltak, meg kell őrizni a lelkesedést, a szeretetet, nem szabad, hogy szétszéledjenek a polgári körök.


“Tudomásul kell vennünk, hogy politikai vetélytársaink is nagyszerű munkát végeztek. Én sportember voltam, úgy gondoltam, hogy ha győzelem van, azt alázattal, ha vereség, azt méltósággal kell tudomásul venni” – közölte Schmitt Pál az MTI-vel.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik