Belföld

Nem lép vissza az MDF Borsodban

Az országgyűlési választás második fordulójában is megméretteti magát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az MDF még talpon maradt két képviselőjelöltje – jelentette be a megyei választmány elnöke.

Az MDF jelöltjei komolyan veszik a választók akaratát, ennek megfelelően indulnak a második fordulóban – mondta Szabó Gyula. Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhárom egyéni választókerülete közül tízben már a választás első fordulójában eldőlt a mandátumok sorsa, míg háromban: a szerencsi, az edelényi és a sátoraljaújhelyi központúban második fordulót kell tartani, a két utóbbiban végzett a harmadik helyen az MDF jelöltje. Szabó Gyula tájékoztatása szerint sem a Fidesz, sem az MSZP nem kereste meg hivatalosan sem az MDF megyei vezetését, sem pedig a talpon maradt képviselőjelölteket az esetleges visszalépésről.


Az edelényi körzetben induló Veres Editre – aki az első fordulóban a voksok 2,73 százalékát kapta –, és a sátoraljaújhelyiben magát megmérettető Jánosdeák Gáborra – aki a voksok 5,31 százalékát szerezte meg – ismét szavazhatnak az MDF szimpatizánsai, és természetesen mindazok, akik a fórum politikáját érzik hitelesnek – tette hozzá. Veres Edit a sajtótájékoztatón azt mondta: szavazói a Magyar Demokrata Fórum programjának képviseletére és nem más párt jelöltjének támogatására adtak felhatalmazást, ezért sem lép vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik