Belföld

Megtartanák a szocialisták az oktatási tárcát

Itt az ideje annak, hogy a szocialisták megmutassák, mit tudnak tenni a magyar oktatásügyben – jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden a TV2 Mokka című műsorában.

Két kormányzati ciklusban már liberális miniszter volt, azt gondolom, itt az ideje, hogy a szocialisták megmutassák, ők ugyanezen a területen mit tudnak – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Véleménye szerint az oktatásügyben „nagyon sok jó” és „nagyon sok vitatható” dolog történt.

Kétlelkű a szakma egésze is e tekintetben: látja Magyar Bálint hihetetlen reformer elkötelezettségét, de az is igaz, hogy van egyfajta nyugtalanság a magyar oktatás világában – mondta Gyurcsány Ferenc hozzátéve: „egy kis nyugalom most már nagyon jó lenne”.

Gyurcsány Ferenc először április 5-én beszélt arról: ahol lehetséges, minden faluban meg kell tartani a kisiskolákat, versenyképes középiskolákra és színvonalas felsőoktatásra van szükség. Mint az Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és akkori miniszterelnök-jelöltjével folytatott vitában mondta: egyre inkább úgy látja, hogy ennek megvalósításához szocialista oktatási miniszter kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik