Belföld

Kóka: rémhírt terjesztett a Fidesz

Kuncze Gábor szerint a 2002-es választásokon az SZDSZ-re 313 ezer ember szavazott, az idei első fordulóban pedig 350 ezer. Mint mondta, a liberálisok feltették a pontot, vasárnap a választóknak kell alátolni az i-t.

A liberális párt elnöke hozzátette: nem tudni, ki a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Bod Péter Ákos, Orbán Viktor, vagy van-e egyáltalán valaki. Nem tudni, hogy mi a Fidesz választási programja az MDF javaslatainak elfogadása után: elfogadták-e az MDF egykulcsos adóról szóló javaslatát, vagy Bod Péter Ákos adóemelést sürgető programját fogadták-e el. Nem tudni, mi lesz Mikola Istvánnal, aki a nemzet orvosaként infarktusos betegekre mosolygott.

A választóknak most el kell dönteniük, hogy olyan pártra szavaznak-e, amelyiknek nincs programja, se miniszterelnök-jelöltje, de van Mikolája és Semjénje, vagy a koalícióra, amelyik most olyan esélyt kapott, mint a rendszerváltás óta senki: folytathatja a munkát, és kijavíthatja a hibákat.

Kóka János gazdasági miniszter, a liberális párt képviselőjelöltje elmondta: kiderült, hogy az OTP-s rémhírterjesztés mögött fideszes aktivisták állnak, akik így reagáltak az első fordulós bukásra. A tárcavezető szerint a Fidesz az üzleti rémhírterjesztés után politikai rémhírterjesztésbe kezdett, de ennek nyomán nem a forint, hanem a Fidesz árfolyama zuhant – tette hozzá. Mint fogalmazott, nem az ország áll a csőd szélén, hanem a Fidesz.

A miniszter arra kérte Járai Zsigmondot, hogy fogja vissza politikai nyilatkozatait, a Fidesz-körüli gazdasági szakembereket pedig arra, hogy fogják vissza a párt felelőtlen gazdasági ígérgetéseit. Az elmúlt 6 hónapban 137 milliárd, a Gyurcsány-kormány fennállása óta pedig összesen 600 milliárd forintnyi működőtőke jött, és harmadával csökkent a külkereskedelmi deficit – tette hozzá. Az export a tavalyi utolsó negyedévben 6,5 százalékkal emelkedett, a beruházások egész évben 18 százalékkal nőttek.

Mi a Fidesz gazdaságpolitikája? – tett fel szónokinak tűnő kérdést Kóka. Ha ezt Matolcsy György szimbolizálja, aki a gazdaság rendbetételére azt javasolta, hogy bocsássanak el 200 ezer köztisztviselőt, akkor ezen érdemes elgondolkodni. Ez ugyanis a közigazgatás összeomlását és hatalmas munkanélküliségi problémát okozna – mondta Kóka János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik