Belföld

Gyurcsány: kölcsönkenyér visszajár

A cselekvés, a jövőépítés, a fejlesztés kormányát ajánlom az országnak – jelentette ki Gyurcsány Ferenc kedden Hajdú-Bihar megyei látogatásának első állomásán, Balmazújvárosban. A megye szavazóiért nagy a küzdelem: kedden Orbán Viktor Fidesz-elnök is ott kampányol.

A miniszterelnököt több százan tapssal és a „húzzunk bele” jelszó skandálásával fogadták a település főterén.

Az MSZP kormányfőjelöltje emlékeztetett: négy évvel korábban a szocialisták akkori jelöltjét, Tóth Józsefet léptették vissza a koalíciós megállapodás értelmében az SZDSZ-es jelölt, Gál István polgármester javára. „A kölcsönkenyér visszajár” – mondta a kormányfő, s köszönetet mondott Gál István polgármesternek, miután most ő lépett vissza az első fordulóban első helyen végzett MSZP-s jelölt, Tóth József javára. A kormányfő a közös koalíciós jelölt támogatását kérte a balmazújvárosiaktól.

A miniszterelnök négy pontban ismertette hallgatóságával, hogy miről is szól a koalíció. Szavai szerint nyugodt, kiegyensúlyozott, békés világot kívánnak teremteni. Elmondta továbbá: Magyarország, Hajdú-Bihar, Balmazújváros akkor tud jobban élni, ha van bátorságuk befektetni, utakat építeni, közlekedést fejleszteni, képzési és szakképzési programokat indítani. Harmadik pontként arról beszélt, hogy igazságosabb országot kínálnak, mint ellenfeleik, mind a szociálpolitikában, mind az otthonteremtésben, mind a nyugdíjrendszerben. Végül elmondta: Magyarországon végre van lehetőség arra, hogy ugyanazzal a lendülettel folytassa a koalíció a kormányzást, mint ahogy az elmúlt másfél évben tette.

Hajdú-Bihar megyében négy éve mind a kilenc egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje győzött. Április 9-én három debreceni és a hajdúszoboszlói választókerületben a Fidesz jelöltjét választották képviselővé, öt választókerületben azonban nyitott a küzdelem. Gyurcsány Ferenc mellett kedden Orbán Viktor is Hajdú-Biharban kampányol, Berettyóújfaluban például a miniszterelnök délben, a Fidesz elnöke este 6 órakor tart nagygyűlést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik