Belföld

Gyurcsány: nem engedjük, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot

Ha valaki éveken keresztül sértegeti a partnereit, nem tudja egy nap alatt elfeledtetni a megaláztatást - mondta Gyurcsány Ferenc kedden, Egerben.

Ha valaki éveken keresztül sértegeti a partnereit, az négy év után nem tudja egy nap alatt elfeledtetni a megaláztatást, nem tudja hirtelen a hatalom szavával magához édesgetni, akit ellökött magától, és ez nem az MDF hibája – mondta a kormányfő egri kampánygyűlésén. A politikus szerint az ország akkor fog gyarapodni, akkor lesz nyugodtabb az élet, ha beruházunk, építkezünk, fejlesztünk.

„Miből származik az a fajta képessége a kormányzó két pártnak, hogy az első fordulót követő napon meg tudott állapodni egymással? Miért nincs meg ez a képessége a jobboldal két nagyobbik pártjának? (…) Azért, mert az előző négy év nem erősítette meg kettőjük közös hitét, hogy lehet (…) egymást elfogadva, tiszteletben tartva, egymás önállóságára is építve, olyan politikát folytatni, amely nem egymás rovására kíván érvényesülni (…). Ez az, amitől ma a magyar szocialisták és a magyar liberálisok alkalmasabbak arra, hogy egy demokratikus Magyarország vezetői legyenek” – fogalmazott a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik