Belföld

A választás az FN-en

A vasárnapi 19 órás urnazárást követően lapunk percről percre beszámol a választást övező eseményekről. Az FN-en folyamatosan friss eredmények, hírek, elemzések, háttéranyagok, helyszíni jelentések, fotógalériák és videó-összefoglalók várják a látogatókat.

Április 9-én, vasárnap este 19 órától, vagyis a kampánycsend végeztével megújul a FigyelőNet címlapja. Az Országos Választási Iroda jóvoltából folyamatosan friss választási eredményeket közlünk az este folyamán. Emellett négy budapesti és négy vidéki helyszínről (Szeged, Debrecen, Szombathely, Salgótarján) rendszeresen tudósítjuk olvasóinkat az ott zajló eseményekről hírek, elemzések fotóriportok és videó-összefoglalók formájában.

A választásokról szóló jogszabályok értelmében azonban szombat 0 órától kampánycsend lép életbe, amely egészen vasárnap 19 óráig, urnazárásig tart. A jogszabályok értelmében a FigyelőNet vállalja, hogy a kampánycsend időszakában nem jelenít meg olyan új, szerkesztett anyagokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatják a választókat döntésükben. Általános választás esetében ezen minden olyan tartalmat kell érteni, amely bármely, a választáson induló jelöltről, listáról, szervezetről vagy szervezetet képviselő személyről szól, a választási programmal kapcsolatos, a választók véleményét befolyásoló, információt tartalmaz.

Lapunk igyekszik megfelelni a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) azon javaslatának is, hogy a tartalomszolgáltatók korábbi, a választásról, a kampányról, annak szereplőiről szóló szerkesztett anyagaikat az első két hierarchikus szintről tegyék elérhetetlenné. Mivel azonban közérdek fűződik ahhoz, hogy a választási kampányról, az abban résztvevő jelöltekről és szervezetekről szóló anyagok a kampánycsend lejárta után hozzáférhetőek legyenek, így azokat a FigyelőNet nem törli.

A kampánycsend idején alkalmazandó eljárásokról bővebben itt olvashat! >>

Vasárnap este 19 órától azonban percről-percre beszámolunk az eseményekről. Ne maradjon le semmiről, tájékozódjon döntése következményeiről az FN.hu-n!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik