Belföld

SZDSZ: a 100 ezres minimálbér 200 ezer új munkanélkülit jelent

A minimálbér 100 ezer forintra emelésével mintegy 200 ezerrel emelkedne a munkanélküliek száma, a magyar textilipar, a könnyűipar és a feldolgozó ipar nagy része azonnal padlóra kerülne - jelentette ki a gazdasági miniszter.

A budapestiek büszkék arra , hogy kétszer annyi személyi jövedelemadót fizetnek, mint a vidékiek, ahogy arra is, hogy 10 megtermelt forintból 4-et Budapest állít elő – mondta Kóka János az SZDSZ elnökével és a főpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint a fővárosiak nem felejtik el, hogy az Orbán-kormány több mint 100 milliárd forintot vont el a fejlesztéstől, nem épült metró, az MO-ás, és leállították a rákospalotai füstgáztisztító építését is. Hozzátette: a gazdaság szereplői is emlékeznek erre, és nem szeretnék, hogy ismét visszafogják a fejlődésüket, miközben Budapest ma Európában a második leggyorsabban fejlődő régió.

Kuncze Gábor pártelnök szerint dühöng a kampány, Orbán Viktor pedig a 14. havi nyugdíjat követően újabb vezeklésbe kezdett, most a fővárosi polgároknál, kormányzásának négy évéért. „Itt már semmi nem számít, itt már semmi nem drága, itt már minden megengedett, egy cél lebeg a szeme előtt, bármilyen hazugsággal megkísérelni megszerezni a hatalmat” – mondta.

Demszky Gábor főpolgármester szintén a Budapest-minisztériumra utalva arról beszélt, hogy Orbán Viktor tudja, a fővárosban elveszítette a választást, tisztában van azzal, hogy a budapestiek elsöprő többsége a Fidesz Budapest-ellenes politikája miatt a koalíció pártjaira fog szavazni. Mint mondta, Orbán helytartót kíván kinevezni Budapest élére, és emlékeztetett arra, hogy volt már ilyen, őt Grespik Lászlónak hívták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik