Belföld

OVB: megtévesztő a Helyi Téma politikai hirdetése

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtökön helyt adott annak a kifogásnak, amelyet Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője és kampányfőnöke nyújtott be a Helyi Téma című kiadványban megjelent politikai hirdetés kapcsán.

Az OVB 10 igen vokssal, egy ellenszavazat mellett döntött arról: a hirdetés alkalmas a választók megtévesztésére. Bordás Vilmos (Fidesz-KDNP) a kérdésre nemmel szavazott.

“A Helyi Téma 2006. április 5-ei számának 7. oldalán a Fidesz politikai hirdetése valótlanul állítja/sugalmazza, hogy a Demszky család ingyen tankolna az olvasó, a választópolgár pénzéből” – írta kifogásában Horn Gábor.

Véleménye szerint a Pest megyében és Budapesten elérhető kiadványban megjelent hirdetés súlyosan sérti a választások tisztaságát.

“Valótlanságot tartalmaz, hátrányos színben tünteti fel egyrészt az SZDSZ fővárosi listavezetőjét, mint képviselőjelöltet, másrészt magát a pártot, az SZDSZ-t és a valótlan állításokra és sugalmazásokra hivatkozva kívánja a választókat eltántorítani az SZDSZ támogatásától” – fogalmazott a párt ügyvivője.

Mint írta, hamis az az állítás is, amely szerint a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal nyomozást indított volna Demszky Gábor szolgálati gépkocsijának használatával összefüggésben.

Horn Gábor beadványában utalt arra, hogy mindez először egy másik sajtótermékben, a Magyar Nemzetben jelent meg; ezzel kapcsolatban Demszky Gábor már a legfőbb ügyészhez fordult.

Az OVB a végső döntés előtt arról is szavazott, ki utasítaná el a kifogást érdemi vizsgálat nélkül, hatáskör hiányában. A kérdésre hárman voksoltak igennel, a többség a felvetést elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik