Belföld

Felállította „kezdő tizenegyét” a Fidesz

A Fidesz kormányra kerülése esetén az első harminc napban tizenegy pontból álló programot hajt végre - jelentette be Deutsch-Für Tamás és Rogán Antal.

A Fidesz reggeli elnökségi ülésén elfogadott „kezdő 11” szerint kormányra kerülésük esetén csökkentik a tb-járulékot és az áram árát, ötéves megállapodást kötnek a gyógyszergyártókkal és forgalmazókkal, hogy a gyógyszerárak ne emelkedhessenek az inflációt meghaladó mértékben, törvényjavaslatot alkotnak a 14. havi nyugdíj lépcsőzetes bevezetéséről, döntenek a diákhitel kamatainak csökkentéséről és a maximálisan felvehető összeg megemeléséről, valamint törvényt alkotnak a magyar termőföld védelmében – mondta el Deutsch-Für Tamás, a párt kommunikációs vezetője.

Hozzátette: az első harminc nap intézkedései között szerepel a Budapest Fejlesztési Minisztérium létrehozása, a körbetartozások felszámolása és a Költségvetési Tanács megalakítása is. Mint mondta, az Orbán Viktor által javasolt 11 pont szerint a Fidesz, ha győz a választásokon feleannyi állami vezetővel alakít majd kormányt, és nyilvános árverésen értékesíti a kormányzati luxusautókat.

Reagálásában az MSZP választási kampányának kommunikációs vezetője az MTI-vel közölte: a választások előtti utolsó munkanapra a Fidesz végre pontokba tudta szedni, mit is ajánl az országnak. Gál J. Zoltán közleményében kifejti, míg a Fidesz programot keresett a támogatókhoz, az MSZP támogatást kér a programjához. Hozzátette: Orbán gyorsabb lovakat ajánl Magyarországnak, Gyurcsány Ferenc viszont autót.

“A Fidesz egy közvélemény-kutatásra építette a programját, amitől a legnagyobb támogatást reméli Orbán Viktor. Valódi programjának hiányát leplezi azzal, hogy az emberek kérésére hivatkozik. Gyurcsány Ferenc és csapata viszont kidolgozta az Új Magyarország programját, és ehhez kéri a választók támogatását” – fogalmazott Gál J. Zoltán.

Kiemelte: a kettő között óriási a különbség, mert Orbán Viktor csak a választást akarja megnyerni, Gyurcsány Ferenc viszont Magyarországot szeretné nyertessé tenni.

A minimálbér 100 ezer forintos emelése ellen a teljes magyar közgazdásztársadalom egyszerre szólalt fel, kifejtve azt a véleményt, hogy a gazdaság több szereplője is elvesztené versenyképességét. Összességében legalább 200 ezer munkahelyet veszélyeztetne – mondta Kóka János.

A budapest minisztérium ötlete az adófizetők pénzéből végrehajtott támadás a főváros és az önkormányzatiság ellen. “Volt már ilyen kisérletük, Grespik Lászlónak hívták” – tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik