Belföld

Kuncze: az SZDSZ bent lesz a parlamentben

A kampány során folyamatosan nőtt az SZDSZ támogatottsága és szavazóinak aktivitása, ezért "2006 most az SZDSZ-en múlik"- jelentette ki Kuncze Gábor kedden székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke szerint a pártelnökök vitáján “a bizonytalan szavazók között vannak, akiket még meg lehet nyerni”. Hozzátette: pártja mindvégig a negatív kampány elkerülésére törekedett, programokról kívánt beszélni, azért, “hogy az emberek ne valami ellen, hanem valamire szavazzanak”, és erre igyekezett rávenni a többi pártot is.

A SZDSZ-szel kapcsolatban a kampány nagy részében nem is jelentek meg negatív hírek, de az utóbbi időben a párt a támadások kereszttüzébe került, aminek “egészen sajátos oka van” – fogalmazott Kuncze Gábor. Mint mondta, “a Fidesz (…) észrevette nemrégiben, hogy a 2006-os választások végeredménye és a 2006-os kormány a Szabad Demokraták Szövetsége választási szereplésén múlik, és ettől kezdve próbáltak meg mindent elkövetni annak érdekében, hogy az SZDSZ-t kitessékeljék a politikából.”

“Ekkor indultak el azok a szövegek, amelyek súlyosan antiliberálisak voltak, és arról szóltak, (…) hogy ki kell irtani a liberálisokat a politikából. Ők azt felejtik ilyenkor el, hogy az SZDSZ azért létezik, mert vannak liberális szavazók több százezren” – tette hozzá. Úgy vélte, a pártot támadók azt akarják, hogy a liberális szavazóknak ne legyen politikai képviseletük.

“Azt üzenem nekik, hogy lesz, az SZDSZ bent lesz a parlamentben. A kampányunkban végig arra törekedtünk, hogy a liberális párt és a liberális szavazók minél nagyobb számban találjanak egymásra az április 9-i választáson, azért, hogy a liberálisoknak legyen továbbra is megfelelő erejű képviseletük az országos politikában és a magyar Országgyűlésben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik