Belföld

„Hihetetlen mennyiségű” fémpénzt gyűjtött a Fidesz

Tízmilliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a Fidesz vasárnapi Kossuth téri nagygyűlésén, a pontos összeget és a támogatandók körét még ezen a héten nyilvánosságra hozzák - mondta el Rogán Antal kampányfőnök.

„Tízmilliós nagyságrendű támogatásról van szó, azt jelentősen meghaladóról” – mondta Rogán Antal, jelezve, hogy még csak becslések állnak rendelkezésre, mert a Fidesz munkatársai csak a pénzek szortírozását végzik el. A politikus tájékoztatása szerint a rendezvényen 57 ládában „hihetetlen mennyiségű” fémpénz és némi papírpénz gyűlt össze, amelyet reményeik szerint szerdán vagy csütörtökön sikerül átvetetni a Magyar Postával vagy a Magyar Nemzeti Bankkal.

Ha ez megtörtént, még ezen a héten nyilvánosságra hozzák a pontos összeget, és hogy ebből kit, milyen mértékben támogatnak. A Fidesz a vasárnapi rendezvényén eredetileg a Bethesda gyermekkórház és egy fogyatékos egyesület számára szervezett gyűjtést, hétfőn azonban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke jelezte, hogy az összegyűlt pénzből az árvíz elleni védekezést is támogatják majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik