Belföld

Garanciafalat épített az MDF

Az MDF vállalásait bemutató „garanciafalat” építettek a párt politikusai Budapesten, az MDF székházának kertjében. A fal építőköveire egy-egy, az MDF politikáját meghatározó mondat került fel.

A garanciafal azt szimbolizálja, hogy az MDF ezen ígéreteihez tartani fogja magát, „ezek az ígéretek kőbe vannak vésve”, és az MDF-en később számon kérhetőek lesznek – jelentette ki az eseményen Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A feliratok tanúsága szerint az MDF vállalja, hogy leszámol a korrupcióval, véget vet a felelőtlen ígéreteknek, értékeli a teljesítményt a 18 százalékos személyi jövedelemadóval, felelős tulajdont hirdet az egészségügyben, szembehelyezkedik a kádári nosztalgiával, csökkenti a költségvetési hiányt, bevezeti az eurót, békés közéletet teremt agresszív szembenállás helyett, kiszámítható közoktatási rendszert hoz létre, eltörli a megtakarítást büntető adókat, átalakítja a munkaerőpiacot és ciklusokon átívelő programokat alkot.

A fal építőkövei lettek a „Nem segítjük hatalomra Gyurcsány Ferencet” és a „Nem segítjük hatalomra Orbán Viktort” feliratú téglák is. Ezzel kapcsolatban Dávid Ibolya úgy fogalmazott: az MDF korszerű konzervatív értékeket valló pártként nem asszisztál ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor legyen Magyarország miniszterelnöke, mert mindketten olyan országot képzelnek el, amely az MDF számára elfogadhatatlan. A párt elnöke mellett hozzájárult a fal építéséhez Herényi Károly frakcióvezető, Katona Kálmán választmányi elnök, Almássy Kornél és Viniczai Tibor alelnök, Karsai Péter képviselő, Pusztai Erzsébet szakpolitikus és Romsics Imre képviselőjelölt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik