Belföld

MSZP: tegnap mosoly, ma fütty volt több

A két nagygyűlés után jobban látszanak a különbségek az MSZP és a Fidesz között - mondta Gál J. Zoltán, az MSZP kampányának kommunikációs vezetője vasárnap Budapesten.

Ma mintha több lett volna a fütty, mintha sokkal többet beszéltek volna a múltról és Gyurcsány Ferencről, míg tegnap több volt a mosoly, több szó esett a jövőről, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarországról beszélt – közölte a szocialista politikus sajtótájékoztatóján a Fidesz budapesti nagygyűlésén elhangzottakkal kapcsolatban.

Úgy fogalmazott: “Ma több szólt a kommunizmusról, tegnap több a köztársaságról. Orbán Viktor ma közös könnycseppeinkben látta a jövőt, az MSZP tegnap a közös sikereinkben és a közös felelősségünkben”.

A kommunikációs vezető szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ott folytatta, ahol négy évvel ezelőtt a Testnevelési Főiskolán abbahagyta. Hozzátette, a nagygyűlések után “kontúrosabb a kép”, jobban látszanak a különbségek, és ez a magyar választók érdekét szolgálja, azt, hogy egy hét múlva vasárnap mindenki a saját meggyőződése szerint dönthessen a szavazófülkében.

A politikus Mikola Istvánnak, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének szavaira reagálva azt mondta: az MSZP szerint nem akkor van magyar szolidaritás, ha a Fidesz húsz évig hatalmon marad. Hozzáfűzte: az a magyar szolidaritás, hogyha az ország meg tud felelni a soha nem látott árvízi helyzet okozta kihívásnak.

Gál J. Zoltán elmondta: az MSZP és a kormány nevében is köszönetet mond mindkét pártrendezvény szervezőinek, különösen a rendőrségnek azért, hogy a nagygyűlések rendben, békében, nyugalomban lezajlottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik