Belföld

Nemzetközi adótervezés uniós környezetben – elõször a hazai kkv-knak

Több mint száz hazai kis és közepes vállalkozás tulajdonosa és vezetője vett részt a hazai piac vezető offshore tanácsadója, a Crystal WorldWide által szervezett "Üzlet- és tulajdonrész értékesítése adómentesen" című konferenciá

Ez az első olyan nagyszabású hazai szakmai rendezvény, amely részletesen és érthetően mutatja be az uniós csatlakozásból adódó – és a magyar kis- és középvállalkozások számára is elérhető – nemzetközi adótervezési és adó-optimalizálási lehetőségeket. A program során a résztvevők megismerkedhetnek a témához kapcsolódó uniós irányelvekkel, valamint nemzetközi szakértők segítségével áttekintik az adótervezéshez évek óta rendkívül kedvező feltételeket biztosító ciprusi adózási környezetet és szabályozást.

„A hazai kkv-k közül egyelőre csak nagyon kevesen élnek az uniós anya- és leányvállalatok viszonyát szabályozó direktívák által tálcán kínált lehetőségekkel, amelyeket a nyugat-európai vállalkozások már több éve hatékonyan alkalmaznak” – nyilatkozta Rybaltovszki Péter, a Crystal WorldWide ügyvezetője. „Célunk, hogy nemzetközi kapcsolataink és szakmai ismereteink felhasználásával ezeket a megoldásokat a hazai piacon is bevett gyakorlattá tegyük.”

A szakmai rendezvényen szó esik arról is, hogy az unió 1994-ben elfogadott átalakulási direktívájának használatával hogyan kerülhetik el az üzletrészüket értékesíteni kívánó cégtulajdonosok a hazai árfolyamnyereség-adó megfizetését ciprusi holdingstruktúrák segítségével, és a továbbiakban hogyan menedzselhetik hatékonyan az abból származó bevételek újrabefektetését.

A konferencia résztvevői szintén tájékozódhatnak arról, hogy a cégeladásból származó vagyon konzerválására és mozgásban tartására milyen lehetőséget kínál a nemzetközi bankrendszer, valamint arról is, hogy milyen feltételek vonatkoznak a személyes vagyon átörökítésére ciprusi trustokon keresztül.

A Crystal WorldWide hazai szakértőin kívül a konferencián előadnak még: a ciprusi Christodoulos G. Vassiliades & Co. jogi iroda jogászai, valamint a zürichi Credit Suisse Bank magánbefektetési-üzletágának igazgatója is.

###

Crystal WorldWide (www.crwwgroup.net ):
A Crystal WorldWide Közép-Európa vezető offshore cégalapítási–üzemeltetési szolgáltató és tanácsadó vállalkozása. A cég több mint 14 éve áll ügyfelei rendelkezésére a különféle nemzetközi adózási és adó-optimalizálási kérdések megoldásában. A Crystal WorldWide a korábban az OCRA csoport tagjaként működő OCRA (Eastern Europe) Ltd. jogutódja, de 2003 márciusa óta önálló irodaként folytatja tevékenységét. A cég egyik legfontosabb szolgáltatása az offshore cégalapítás és az ezzel járó hatósági kötelezettségek teljesítése, valamint az ehhez kapcsolódó számviteli és könyvviteli, illetve nemzetközi adótervezési szolgáltatások. A cég nemzetközi banki kapcsolatrendszerén keresztül céges bankszámla, trust és magánszámla nyitásában is segítséget nyújt.

További információk:
Rybaltovszki Péter, ügyvezető, Crystal WorldWide (tel.: (1) 383-0333; e-mail: info@crwwgroup.net )

Sajtókapcsolat:
Béres Anikó, ügyvezető igazgató, B&D ComMedia Kft. (tel.: (1) 201 2512; e-mail: aniko.beres@commedia.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik