Belföld

Zuhant Sólyom népszerűsége

Sólyom Lászlónak nyolc pontot esett a rokonszenvindexe, és ezzel a harmadik helyre szorult vissza Szili Katalin és Dávid Ibolya mögé – derült ki a Népszabadságban megjelenő Szonda Ipsos-felmérésből.

A közvélemény-kutatás eredménye szerint a köztársasági elnök népszerűségének nem tett jót a március 15-én történt incidens, amikor nem nyújtott kezet a kitüntetés átadásakor. Sólyom László megítélése a társadalom minden csoportjában kedvezőtlenebbé vált. A legjelentősebb változás a politika iránt intenzíven érdeklődő rétegekben – az érettségizettek, a diplomások, a középkorúak és a nagyobb városokban élők körében – történt, jellemzően 10 pont körüli csökkenéssel.

Jelenleg Szili Katalin a legnépszerűbb politikus, aki 57 ponttal vezeti a rangsort és először került a csúcsra. Már negyedik hónapja, hogy Gyurcsány Ferenc megelőzi Orbán Viktort. Ennek egyediségét az adja, hogy az eddigi választások előtt a kihívó mindig népszerűbb volt, mint a pozícióban lévő miniszterelnök. 1994 tavaszán Horn Gyula 67 ponton állt, az MDF vezette kormány első embere, Boross Péter 49 pontos volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik