Belföld

Orbán: kifizetődő legyen a Kárpát-medencében magyarnak lenni!

Orbán Viktor Székesfehérváron a polgári oldal megerősödéséről, szövetségről, limuzinról és az állam árulásáról beszélt, emellett kereste azt a pénzt is, amit az állam hitelként felvett.

Olyan jövőt kell építeni, ahol magyarnak lenni nem csak páratlan élmény lesz, hanem kifizetődő dolog az egész Kárpát-medencében – mondta Orbán Viktor hétfőn székesfehérvári kampánymegállóján.

A Fidesz Széchenyi Istvánt idézte, aki szerint magyarnak lenni páratlan élmény, de nem kifizetődő dolog. A szövetség vezetői azonban elég erőt éreznek magukban, és elég bátrak, elszántak ahhoz, hogy ne csak páratlan élmény legyen, hanem kifizetődő dolog. Ezt ráadásul nem csak Magyarországon akarják elérni, hanem az egész Kárpát-medencében. Ezért akarnak olyan kormányt, amely magyar szemmel nézi a világot, magyar fejjel gondolkodik és magyar szívvel érez – fogalmazott.

Soha nem volt ilyen erős a polgári oldal

“Bátran mondom, (…) soha, mióta én közélettel foglalkozom, nem láttam, hogy a polgári, nemzeti, keresztény értékeket valló közösségek családja olyan erős, számos és jól szervezett lett volna, mint éppen most, két héttel a választások előtt” – mondta a Fidesz elnöke Székesfehérvár főterén, ötezernél több hallgató előtt. Hozzátette: “az egyik oldalon van egy ember, van egy műsor, van egy limuzin, a másik oldalon pedig van egy nemzet, van egy szövetség, amely a választások kimenetelétől függetlenül több szervezetet visz be a magyar parlamentbe, több hangot és csoportot enged ott megjelenni, mint amennyi valaha a rendszerváltás óta ott hallható volt”.

Gazdák, fiatalok, keresztények, romák

A szövetség megállapodást kötött a Magosszal, azért, hogy a magyar gazdák ott lehessenek a parlamentben és kezükbe vehessék a magyar vidék sorsát. Ott lesznek a fiatalok és a kereszténydemokraták, és ott lesznek a magyar romák is, hogy maguk képviseljék az érdekeiket, és megvalósítsák a munkán és tanuláson át vezető felemelkedésük politikáját – mondta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Hangsúlyozta: a polgári, nemzeti, keresztény erőknek “nem a kormányváltás a fontos,”, nem egy személy, nem egy kormány ellen harcolnak, nem egy pártot akarnak legyőzni, számukra a hatalom csak eszköz a fontos dolgok végrehajtásához, az új gazdaság, új állam és új politika megteremtéséhez.

”Az állam átállt a nemzetközi nagytőke oldalára”

Új gazdaságra van szükség, mert ma Magyarországos 450 ezer embernek nincs munkája, 300 ezernek pedig csak “hébe-hóba”, továbbá, mert a rendszerváltás óta eltelt idő “hősei” nem a munkájukat tisztességgel és becsületesen végző emberek voltak, hanem a gyorsan, könnyen meggazdagodó spekulánsok, “akik jókor voltak, jó helyen”. Mint mondta, új államot azért akarnak az emberek, mert a mostani nem szolidáris velük, “átállt a nemzetközi nagytőke oldalára, és “eladósítja az országot, aminek következményeként minden lakosnak 1,3 millió forint adósság nyomja a vállát”.

“Olyan magyar államra van szükség, amely nem emészti fel a mi és a saját gyerekeink jövőjét. Ezért meg kell állítani az eladósodást. De előtte lesz még egy kínos kérdésünk: hol a pénz? Mert Magyarországon nem látszik meg az a sok száz, ezermilliárd forint, amit hitelként felvettek” – mondta Orbán Viktor.

Kifejtette: az állam antiszolidaritásának jele az is, hogy szét akarják hordani a még meglevő közvagyont: a földet és az egészségügyi vagyont. “El akarják adni a kórházakat, ingatlanspekulációra akarják használni a kórházépületeket és fizetőssé tenni az egészségügyet”.

Olyan szolidáris államra van szükség, amely nem engedi elkótyavetyélni az egészségügyi vagyont, és az állami felelősség körében tartja a magyar állampolgárok egészségéről való gondoskodást – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik