Belföld

Hiller szerint nem lesz nagykoalíció

Hiller István a Pártelnökök a közgázon rendezvénysorozat keretében hangsúlyozta, hogy az MSZP nem köt koalíciót sem az MDF-fel, sem a Fidesszel a választások után. A szocialista pártelnök a közigazgatás átszervezésével csökkentené az államháztartási hiányt.

Az MSZP választási programjáról, a gazdaság helyzetéről és aktuális politikai kérdésekről beszélt Hiller István, az MSZP elnöke a Pártelnökök a Közgázon rendezvénysorozat keretében hétfő este.

Nem az álmok álmodóinak programja

Tartalom nélküli dolgot a legjobb stílussal sem lehet eladni. Az MSZP programja ezzel szemben olyan, amely hisz Magyarországban, és amely a fejlesztésekre épül – közölte a pártelnök. Hozzátette: ez nem az álmok álmodóinak programja; az álmok álmodóinak jó éjszakát kívánnak, az MSZP közben megcsinálja az Új Magyarországot. Mint mondta, programjuknak megvan a fedezte: 85 százalékban uniós forrásra, 15 százalékban a magyar költségvetésre épül.

Arra a kérdésre, hogyan csökkentenék az államháztartási hiányt, az MSZP elnöke elmondta: a közigazgatás átszervezésére van szükség, illetve a jelenleginél kevesebb, 12 minisztériumra. Hiller István szerint problémát jelent az is, hogy a minisztériumok és a háttérintézmények megkétszerezték magukat a megyékben, ezért ennek az intézményrendszernek az áttekintése és a csökkentése is szükséges.

Hiller komolyan veszi Mikolát

Hiller István kérdésre válaszolva nem tartotta elképzelhetőnek a koalíciót sem az MDF-fel, sem a Fidesszel a választások után. Az utcai politizálással kapcsolatban közölte: a négyéves parlamenti ciklus első három és háromnegyed évében a parlamenti politizálást tartották szerencsésnek, de a választási kampányidőszakban előnyös és helyes, hogy a parlamenten kívül is van politizálás.

Arra a kérdésre, hogy kell-e félni Mikola István és Semjén Zsolt fideszes politikus kijelentéseitől, Hiller István elmondta: komolyan veszi Mikola Istvánt, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjét, nyilatkozatait nem tekinti elszólásnak. Amit ma Mikola mond, azt holnap megcsinálja a Fidesz – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik