Belföld

Baumag-károsultakkal szövetkezett az MDF

A korrupció elleni harc jegyében kötött megállapodást kedden Budapesten az MDF a Baumag-ügy károsultjaival.

A megállapodást Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Patyi István, a Baumag Általános Befektetési Szövetkezet és a jogutód DunaProfit Ingatlanbefektetési Szövetkezet kárvallott befektetőinek érdekképviseleti vezetője írta alá. Az eseményen részt vett Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője is.

Hock Zoltán elmondta: a megállapodásban az MDF vállalja, hogy kormányzati pozícióba kerülése esetén eljár annak érdekében, hogy a kárvallottak befektetéseit az állam veszteségeit megtérítse. Az MDF a megállapodás értelmében a parlamentben szorgalmazza majd a szükséges jogszabályok szigorítását a Baumag-ügyhöz hasonló esetek elkerülése érdekében – fűzte hozzá.

Patyi István kifejtette: a megállapodást gazdasági együttműködési szerződésnek tekintik, amelyben a Baumag károsultjai vállalják, hogy támogatják az MDF-et a korrupció elleni harcban.

A Baumag károsultjai a banki kamatot meghaladó hozam reményében léptek be a szövetkezetbe, s ott üzletrészt vásároltak. A szövetkezet, amely 2003 októbere óta nem fizet tagjainak, a vásárláskor opciós szerződésben vállalkozott arra, hogy az üzletrészt visszavásárolja a befektetőtől a lejárat napján, a tőke és az ígért hozam összegéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik