Belföld

Pert indít az ügyészség Gyurcsány cége ellen

A közérdek sérelmét állapította meg a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében – közölte Polt Péter legfőbb ügyész. A Nomentana- illetve Fittelina-ügyben nem indul eljárás.

A Legfőbb Ügyészség nem indított büntető eljárást a kormányfőt is érintő több fideszes feljelentés nyomán, ugyanakkor keresetet nyújtanak be a bírósághoz a Szalay utcai ingatlannal kapcsolatban közérdek sérelme miatt. Sinku Pál főosztályvezető ügyész beszámolt arról, hogy a Szalay utcai ingatlan ügyében hűtlen kezelés gyanújára okot adó körülmény merült fel, de a cselekmény elévült. A Nomentana-ügyben felmerült a magánokirat-, illetve közokirat-hamisításra vonatkozó gyanú lehetősége, de ez az ügy is elévült.

A Fittelina Kft.-vel kapcsolatban az ügyészségnek az a jogi álláspontja, hogy a cég által kötött szerződések nem számítanak bűncselekménynek.

Polt Péter legfőbb ügyész ugyanakkor közölte: a Szalay utcai ingatlan ügyében azt állapította meg az ügyészség, hogy az azzal kapcsolatos szerződések láncolata jó erkölcsbe ütközik, ennek megfelelően semmis, ezért az ügyészség megteszi a szükséges lépéseket. Ilyen esetben az ügyészség a polgári bíróság előtt támadja meg az általa kifogásolhatónak tartott szerződést.

Pálvölgyi Ferenc főosztályvezető ügyész elmondta, hogy a kereset az Altus Rt., valamint a Közlönykiadó jogutódja, a Humán-Jövő 2000 Kht. szerződő felek egyik olyan szerződése miatt készült, amely az ingatlan bérbevett részében végzett beruházásról szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik