Belföld

Orbán: a Fidesz egyesíti a nemzetet

A nemzetet egyesítő közös célunk: munka, otthon, család - mondta Orbán Viktor Tatán.

„Egy nemzet akkor válik megosztottá, ha nincsenek közös céljai. (…) biztos kereset, saját otthon, és a családban szerető környezet (…) ez a nemzetegyesítő program, ezt szeretnénk megvalósítani április kilencedike után” – jelentette ki a Fidesz elnöke a tatai vár udvarában. A közel kétezer ember nagy tapssal és a magukkal hozott nemzeti színű zászlókkal üdvözölte Orbán Viktort.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje kijelentette: győzelmük esetén új államot, új gazdaságot és új politikát kívánnak megvalósítani. „Olyan gazdaságot, mely a spekuláció helyett a becsületes munkára épít, (…) amely lehetőséget kínál a kis- és középvállalkozóknak. Ha minden lehetőséget átengedünk a külföldieknek, hogyan fog csökkenni a különbség, ami köztünk és a külföld között van?” – tette fel a kérdést.

Ma kétmegyényi embernek vagy nincs, vagy bizonytalan a munkája – mutatott rá a Fidesz elnöke, majd hozzátette: adó- és tb-csökkentéssel, valamint új Széchenyi-tervvel kell támogatni a kis- és középvállalkozókat, mert nem az állam, hanem ők fognak munkát adni, „a szocializmusnak ugyanis vége. A mostani állam nem szolidáris a magyarokkal – mondta Orbán Viktor, majd kiemelte, hogy ma minden magyar embernek 1,3 millió forint államadósság nyomja a vállát. A politikus az állam feladatai közé sorolta, hogy ne engedje fizetőssé tenni az egészségügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik