Belföld

Nem lesz MIÉP-nagygyűlés április első két napján

A rendőrség szerint a a főváros közrendje sérülne, két ellentétes politikai rendezvényt egy helyen, egy időben nem lehet megtartani. Csurka István MIÉP-elnök fellebbez a döntés ellen.

Lapid Lajos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy azonos időpontban, azonos helyszínen, két ellentétes politikai rendezvény megtartására nem kerülhet sor, mivel nem garantálható a közbiztonság. Az MSZP rendezvényén, az Andrássy úton védett vezetők is részt vesznek, ezért a rendőrség a Hősök terét lezárja, egyrészt a rendőrségi törvény alapján, másrészt a biztosításhoz szükséges műveleti terület céljából.

A rendőrség szerdán egyeztetett egy MIÉP-képviselővel, akivel közölték: a rendőrségi műveleti terület nem minősül mindenki által korlátozás nélkül használható közterületnek, így bejelentésüket nem veszik tudomásul. A BRFK erről államigazgatási határozatban tájékoztatja majd a bejelentőt.

A közbiztonsági igazgató elmondta, hogy a MIÉP bejelentését nem azért utasították el, mert pár órával az MSZP kérelme után érkezett, hanem mert már eldöntötték, hogy az Andrássy utat biztonsági okok miatt miképpen zárják le, illetve hogyan jelölik ki a műveleti területet.

A MIÉP-Jobbik Harmadik Út szerdán bejelentette, hogy április 1-jére és 2-ára is bejelentette a rendőrségen, hogy nagygyűlést tart a Hősök terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik