Belföld

Megállapodtak a szocialisták és a szakszervezetek

Együttműködési megállapodást írt alá az MSZP és az MSZOSZ szocialista-szociáldemokrata platformjának vezetője csütörtökön Budapesten.

Az MSZP és az MSZOSZ szocialista-szociáldemokrata platformja közötti együttműködés eredménye, hogy a szocialista párt választási programjában hitet tesz amellett, hogy a versenyt és a szolidaritást csakis együtt kívánja támogatni – mondta Hiller István, az MSZP elnöke a dokumentum aláírása előtt az MSZOSZ székházában.

Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP elnökségének tagja közölte: az Új Magyarország program a munkavállalók, a munkásemberek programja, a platformmal való együttműködés terméke. Szavai szerint a cél az, hogy több munkahely és európai bérek legyenek Magyarországon. Mint mondta, a versenyt nem elkerülni, hanem megvívni kell, és ebben segítenek startvonalra állni annak, aki ma ennek a versenynek a vesztese lenne. Kiss Péter azt mondta: erős szakszervezetekben érdekeltek, mert azok képesek ellenőrizni, hogy abban az irányban haladjon az ország, amit mindannyian szeretnénk.

Rabi Ferenc, az MSZOSZ szocialista-szociáldemokrata platformjának vezetője azt mondta: a megállapodás tartalmazza az európai szociális modell kialakítását és a folyamatos bérfelzárkóztatást. A szakszervezeti vezető szerint a 2002-ben az MSZP akkori kormányfőjelöltjével létrejött megállapodás teljesült.

A beszédek után Hiller István és Rabi Ferenc aláírta az együttműködési megállapodást. A dokumentumban többek között az szerepel, hogy legyen több versenyképes és biztonságos munkahely, valamint a kis- és középvállalkozások kapjanak ösztönzést a foglalkoztatás bővítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik