Belföld

Gyurcsány szerint az ország versenyezzen és győzzön

Az MSZP politikája nem az, hogy Magyarországot meg kell óvni a versenytől, hanem az, hogy Magyarország induljon el és nyerjen, győztes Magyarországot szeretnénk – jelentette ki Gyurcsány Ferenc szerdán Egerben.

Ehhez végre Magyarországnak meg kell mutatnia, hogy nemcsak a múltjára büszke, hanem képes hozzátenni a múlthoz a jelen sikereit, amelyek nyomán olyat tud produkálni a második évezred elején, aminek a csodájára járnak – hangsúlyozta a miniszterelnök, a szocialisták kormányfőjelöltje a zsúfolásig megtelt egri városi sportcsarnokban az MSZP kampánygyűlésén.

Mindennek, az új munkahelyek teremtésének nem a járulékok csökkentése a kulcsa, hanem a beruházások, a jármű-, az elektronikai, informatikai, biotechnológiai ipar, a közlekedési és logisztikai infrastruktúra és a szakképzés fejlesztése – tette hozzá.

A Fidesz járulékcsökkentési tervéről szólva azt mondta: „Ez egy agyrém, az, aki azt állítja, hogy Magyarországon 650 milliárd forint éves pénzkidobással (…) új munkahelyek fognak teremtődni, az nem érti, hogy hogyan működik a gazdaság”.

A továbbiakban visszautasította, hogy megfutamodás volna az a döntés, miszerint az MSZP április 2. helyett április 1-jén tart nagygyűlést Budapesten. „A vetélkedésnek mégiscsak az a célja, hogy melyikünk tud egy nyugodtabb, biztonságosabb országot teremteni. Aközben a vetélkedés hevében éppen a végső célt áldozzuk fel” – mondta.

Végül közölte: amikor arról értesült, hogy fenyegetés érte Orbán Viktor családját, telefonon felhívta a Fidesz elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik