Belföld

Több ezer kilométert utazik a Hajrá Magyarország!

Programismertető kampánykörútra indul Orbán Viktor, Mikola István és Schmitt Pál. A Fidesz vezető politikusai a következő két és fél hét alatt 130 településen találkoznak a választókkal - jelentette be Rogán Antal.

„A Hajrá Magyarország! programkörút célja, hogy megoldásokat ismertessünk az ország polgáraival” – mondta a kampányfőnök a Felvonulási téren álló fideszes kamion előtt tartott sajtótájékoztatón. A fideszes képviselőjelöltek, önkéntesek és aktivistáik a köztereken is találkoznak a választókkal, ezenkívül több mint egymillió programfüzetet, kiadványokat és szórólapokat juttatnak el az emberekhez.

Rogán kitért arra, hogy az egyéni választókörzetekben induló jelöltek saját kiadványt jelentetnek meg, melyekben az adott választókerületre vonatkozó helyi programok, célok és tervek mellett, a Fidesz két oldalban tömörített választási programja is olvasható. Deutsch-Für Tamás, a párt kommunikációs vezetője úgy fogalmazott: pártja arra törekszik, hogy a programismertetés „jókedvű, őszinte, lendületes kampánykörút legyen”. Az ezen résztvevő politikusok megjelenéseit ismertetve elmondta: Orbán Viktor 4 474 kilométert utazva 55 településen találkozik a választókkal, Mikola István, aki több mint 4 ezer kilométert tesz majd a kampánykörút során, 51 településre látogat el, míg Schmitt Pál 24 településen jelenik meg, és 2338 kilométert utazik.

Deutsch-Für Tamás aláhúzta, hogy a kampánykörutat ünnepi készülődésnek, a választást pedig a demokrácia ünnepének tekintik. Hozzátette, aki ezt riogatásnak, vagy ijesztgetésnek gondolja, az nem gondolkodik demokratikusan. „Aki azt mondja, hogy ez a magatartás bármilyen veszélyt rejt magában, az nincs tisztában a demokratikus alapértékekkel (…), az antidemokratikus gondolatokat, antidemokratikus elképzeléseket, antidemokratikus véleményeket fogalmaz meg” – mondta az ellenzéki párt politikusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik