Belföld

Az MSZP április elsején tartja nagygyűlését

Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy az MSZP a tervezettnél egy nappal korábban, április 1-jén tartja választási nagygyűlését az Andrássy úton.

„A jobboldal kisebbségében ott van egy oktalan és veszélyes indulat, ha pedig ott van, akkor különös elővigyázatosságra van szükség: óvni kell a várost – indokolta a szocialista politikus azon bejelentését, hogy április 2-a helyett, amikor a Fidesz is választási nagygyűlést tart Budapesten, az MSZP április 1-jén 14 órakor tartja rendezvényét.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a nyugalomért szeretnének tenni, és ha ezért egy nappal korábban kell találkozni a köztársaság barátaival, akkor egy nappal korábban találkoznak velük. Március 26-án ugyanakkor egy napon tart kampánygyűlést a Békés megyei Szeghalmon Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor.


Népszerű időpont


A hétvége eseménye, hogy ugyanarra a napra, az országgyűlési választások első fordulója előtti vasárnapra hívta Budapestre, szabadtéri nagygyűlésre híveit a két legnagyobb párt. A szocialisták nagygyűlését szombaton jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő Miskolcon; az MSZP miniszterelnök-jelöltje a köztársaságért aggódókat várja április 2-án. Orbán Viktor vasárnap, az őt miniszterelnök-jelöltté választó Fidesz-kongresszuson hívta ugyanerre a napra Budapestre mindazokat, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak.


“Április másodikára Budapestre hívom a köztársaság valamennyi barátját” – vezette fel invitálását Gyurcsány, míg Orbán jelezte: azokat várják a Parlament elé, akik félelem nélküli Magyarországon szeretnének élni. Ezek után kisebb vita alakult ki arról, ki mikor kért engedélyt a nagygyűlés megtartására. A két nagy párt vezetői leveleztek és üzengettek egymásnak a rendezvény időpontjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik