Belföld

Az MDF engedély nélkül hivatkozott az Erste Bankra

Az MDF választási plakátjain engedély nélkül írta, hogy a párt az Erste Bank szerint stabilabb gazdaságot jelent Magyarországnak – tudósít az InfoRádió.

Az Erste Bank szóvivője a rádiónak elmondta, hogy a plakáttal kapcsolatban már felvették a kapcsolatot a párt kampánystábjával, mert nem szeretnének belefolyni a kampányba. Szabó Linda hangsúlyozta: az MDF nem kért engedélyt, hogy az elemzők számára készült, három országra kiterjedő kutatásból kiemeljen részleteket, és azt felhasználja a kampányában. A tanulmányban nem is volt olyan mondat, amelyre az MDF hivatkozik – tette hozzá a bank szóvivője.

Az MDF frakcióvezetője az InfoRádióban közölte: pontosan idézték a plakáton az Erste Bank tanulmányában leírt megállapítást, miszerint az MDF stabilabb gazdaságot jelentene az országnak. Herényi Károly azt mondta: azért nem kértek engedélyt a közléshez, mert a tanulmány már korábban nyilvánosságra került, több helyen is megjelent. A frakcióvezető hozzátette: szeretné tisztázni az ügyet a bankkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik