Belföld

Jakab: állítsák le az állami földtulajdon eladását

A jelenlegi kormánynak már nem szabad értékesítenie az állami földtulajdont, a választások végéig moratóriumot kell hirdetni – hangoztatta Jakab István, a MAGOSZ elnöke kedden.

Többen ígérték már, hogy leállítják a földértékesítést, mi pedig egyértelműen ígéretet fogalmaztunk meg, hogy amennyiben a nagyobb birtokokhoz hozzányúlnak, akkor a határokon megszűnik a közlekedés – mondta Jakab Szombathelyen, az érdekvédelmi szervezet Vas megyei nagygyűlésén

Hozzátette: a kormány és a MAGOSZ “kölcsönös ígéreteket” tett egymás irányába, keddi televíziós vitájukon, amely majd csütörtökön kerül adásba. Szavai szerint Gráf József miniszter is megerősítette az állami földtulajdon értékesítésének leállítását.

Jakab István hangsúlyozta: a gazdatársadalom érdeke viszont az, hogy egy új parlament, az új kormány, az új koalíció, az első szavazásai között fogadja el a termőföldről szóló törvény módosítását, mégpedig úgy, hogy a módosítással helyben lakó magyar gazdákat ismét helyezzék vissza jogaikba, és hosszú távra is biztosítsák, hogy a föld magyar tulajdonban maradjon.

A MAGOSZ elnöke a szombathelyi gazdagyűlésen úgy fogalmazott: a gazdakörök továbbra is érdekvédelmi szervezetként működnek, de stratégiai választási szövetséget kötöttek a Fidesszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik