Belföld

Fidesz: az MSZP félrevezeti a rendőrséget?

A rendőrség félrevezetése miatt kell eljárást indítani, ha az MSZP vasvári irodájába történt betörésről végül kiderül, hogy nem politikai célú volt, hanem anyagi haszonszerzésre irányult – hangoztatta Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje, Vasvár polgármestere.

A politikus elmondta: azért érzi úgy, hogy meg kell szólalnia az eset kapcsán, mert Márkus Imre, az MSZP képviselőjelöltje több sajtóorgánumban is azt nyilatkozta, hogy „politikai indítékot” sejt a betörés mögött. „Az MSZP politikai ellenfele a Fidesz, ezért éreztem úgy, hogy hozzá kell szólnom az elhangzottakhoz, meg kell osztanom a közvéleménnyel azokat az információkat amelyekkel mint polgármester, rendelkezem” – mondta.

Hozzáfűzte: a betörést március 15-én reggel fedezte fel az Egyházmegyei Karitász helyi elnöke. „Tudomásom szerint az MSZP városi elnöke akkor azt mondta, hogy minden jelentős dolgot otthon tárolnak, és az eltűnt kazettában csupán 20 ezer forint készpénz és régi tagkönyvek voltak” – jelentette ki Németh Zsolt. A politikus szerint meglehetősen szokatlan és meglepő, hogy a későbbi rendőrségi kihallgatások során az érintettek már úgy emlékeznek, 500 darab kopogtatócédula is volt a kazettában.

Az MSZP nem így emlékszik

Kiss Zsolt, az MSZP vasvári szervezetének elnöke az MTI érdeklődésére kedden telefonon cáfolta a neki tulajdonított kijelentést, szavai szerint Vasvár polgármesterének információja nem állja meg a helyét. Németh Zsolt szerint viszont kérdéseket vet fel az is, hogy az esetről nem a helyszínen, hanem az MSZP szombathelyi székházában tartott sajtótájékoztatót a szocialista képviselőjelölt.

Vasvár polgármestere nyomatékosította: az erősen leromlott állagú, inkább csak ideiglenes raktárként használt épület több helyiségébe is betörtek, onnan értékeket vittek el. Az ellopott kazettát lezárt állapotban a befagyott vasvári csónakázótó jegén találták meg, ám sem kopogtató cédulákat, sem tagnyilvántartásokat nem találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik