Belföld

Elismerte bűnösségét Mortimer

Mortimer, akit a Fővárosi Főügyészség azzal vádol, hogy tavaly a fővárosban egy buszon megszúrt kardjával egy 15 éves fiút, elismerte, hogy ő okozta a sérülést, de nem szándékosan.

A tárgyaláson Mortimer összefüggő vallomást nem tett, de válaszolt a bíró kérdésére, és kijelentette: bűnösségét elismeri, ő okozta a sérülést, de nem szándékosan. Elmondta: a középkori hagyományok őrzésével, bajvívással tízéves kora óta foglalkozik. A bűncselekmény elkövetésekor még csak „fegyverhordozónak” számított, ezért csak fakardja volt, csaak az egyesület vezetője hordott éles kardot. A buszon kialakult szóváltásra úgy emlékezett vissza, hogy a buszon ülő fiú feltűnően nézte társát, aki éppen pénzt számolt a buszon. Amikor pedig megkérdezte tőle, mit néz, azt válaszolta a 15 éves fiú: 25. Mortimer elmondása szerint visszakérdezett, hogy mi 25, mire a fiú azt felelte, az időre gondol; majd azzal folytatta: ha tovább kérdezősködik, akkor el lesz vágva a torkuk.

Mortimer azt vallotta, hogy társasi a szóváltás közben arra figyelmeztették, hogy vitapartnere késért nyúl. Erre ő is felállt, és előkapta a vászonzsákból az éles fegyvert, amelyet elmondása szerint nem akart használni, csak ijesztgetésként vette elő. „Az egyensúlyvesztés közben beleestem a sértettbe (…) majd láttam a sértettet, ahogy csúszik le a kardomról” – magyarázta Mortimer, hogy a busz megrándulása után mi történt

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat Mortimer ellen, testvérét pedig emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják. A vádirat alapján Mortimer akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik