Belföld

Orbán nyílt levélben fordult Gyurcsányhoz

A Fidesz üdvözli a szocialisták első nagy utcai rendezvényét, egyben javasolja, hogy az MSZP április 2-án délelőtt, míg a Fidesz ugyancsak 2-án délután tartsa meg nagygyűlését – fogalmaz Orbán Viktor a miniszterelnöknek címzett nyílt levélben.

„Pozitívumként értékeljük, hogy Ön és pártja immár osztja a mi álláspontunkat, mely szerint a politikának az emberek között van a helye, és az embereket be kell vonni a közéletbe” – írja a Fidesz elnöke. Nagy eredménynek tartja, hogy április 2-án baloldaliak és jobboldaliak egy időben „ünnepelhetik azt, hogy politikai nézetkülönbségeink ellenére egy nemzethez tartozunk” – teszi hozzá.

„Arra kérem, tegyük a Szolidaritás Napját az egész nemzet ünnepévé, amikor minden magyar ember szabadon, félelem nélkül, a saját szája íze szerint nyilváníthat véleményt. Mutassuk meg, képesek vagyunk a békés egymás mellett élés szellemében közösen megvédeni a szólás szabadságát, a szabad véleménynyilvánítás jogát” – írja Orbán. Végül azt tanácsolja a miniszterelnöknek, hogy mivel a Fidesz április 2-án délután 2 órakor rendezi politikai nagygyűlését a Kossuth téren, ezért az MSZP április 2-án délelőtt tartsa meg saját nagygyűlését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik