Belföld

Orbán: a magyar emberek legyenek a legfontosabbak

Az új politika legyen nemzeti politika, adjon nemzeti kormányt, amely magyar szemmel nézi a világot, magyar fejjel gondolkodik és magyar szívvel érez - hangsúlyozta az új nemzeti politika jelentőségét Orbán Viktor Gárdonyban.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje elmondta: „az új politika osztozzon a nép sorsában, legyen felelős, ne irányítani akarja, hanem megvédeni az emberek életét”. Hozzátette: az új politika összefogja és nem megosztja a nemzetet, megvédi a magyar érdekeket, a magyar emberek oldalán áll, megvédi a magyar termőföldet, a magyar piacot, a kis- és középvállalkozásokat és a magyar termékeket.

A régi politika felelőtlen

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje a mostani régi politikáról elmondta: nem osztozik az emberek problémájában, felelőtlen, kioktató, sikertelen és a régi politika „megbántja és időnként meg is sérti az embereket”. Megbántották a hölgyeket, a fiatalokat, az 50-es években élőket, a magyar kisvállalkozásokat és a roma családokat – tette hozzá. Az ellenzéki párt hétvégi kongresszusán elfogadott választási program Orbán szerint nemzetegyesítő program, mert „nem pártideológiák mentén rajzolja fel Magyarország jövőjét”. Azokat a kérdéseket keresi, amelyek összekötnek mindenfajta különböző gondolkodású embert, baloldaliakat és jobboldaliakat egyaránt. A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: „mi mindannyian, minden magyar ugyanarra vágyunk, sikerre a munkában, szeretetre és nyugalomra otthon, a családban. Ezt szolgálja a programunk”.

A siker és a szolidaritás programja

A Fidesz választási programja a siker és a szolidaritás programja – tette hozzá Orbán Viktor. Magyarországon vannak sikeres emberek, nekik elsősorban nem segítségre, hanem új lehetőségekre van szükségük – hangsúlyozta Orbán Viktor, majd folytatta: „ezek az emberek azt szeretnék, hogy az állam ne emeljen újabb akadályokat a tehetségük és a sikeres működésük előtt”. A miniszterelnök-jelölt szerint vannak olyan emberek, akiknek segítségre, szolidaritásra van szükségük, ezt biztosítja a Fidesz választási programja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik