Belföld

Díjat alapít az MDF

Cumi Cum Laude-díjat alapít az MDF, amellyel a választási kampány legpopulistább mondatait megfogalmazó politikusokat jutalmazzák - jelentette be Almássy Kornél, az MDF alelnöke.

Az első három helyezettnek április 7-én, a kampánycsend beállta előtt adják át a díjakat, egy arany, egy ezüst és egy bronz cumit ábrázoló szobrot – mondta az alelnök sajtótájékoztatóján. A „nyertes” populista mondatokra a Cumi Cum Laude Nagyotmondó Verseny keretében szavazhatnak az érdeklődők az MDF honlapján, amelyen folyamatosan bővítik az idézetek körét. A politikus a honlapon szereplő mondatok között említette Gyurcsány Ferenc kormányfő földosztásra, vagy Orbán Viktor Fidesz-elnök teljes foglalkoztatásra tett ígéretét.

A választók a honlapon szereplő mondatokra szavazhatnak, valamint maguk is beküldhetnek populistának ítélt politikusi kijelentéseket, és a legtöbb szavazatot kapott mondatok szerzőit tüntetik ki az elismeréssel – tette hozzá. Az MDF január végén indította el „cumis kampányát”, amellyel a párt arra kívánta felhívni a politikusok figyelmét, hogy ne nézzék gyermeknek a választókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik