Belföld

Illetéktelen személy férkőzött Putyin közelébe Budapesten

Vizsgálat folyik a Külügyminisztériumban azzal kapcsolatban, miként juthatott egy illetéktelen személy olyan kitűzőhöz, amely feljogosította, hogy megjelenjen olyan budapesti programon, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével zajlott - mondta el az MTI-nek Polgár Viktor külügyi szóvivő csütörtökön este.

Hozzátette: az ügy részleteiről a vizsgálat lezárultáig a tárca nem kíván nyilatkozni. Az MTI a HírTV-nek adott nyilatkozata kapcsán kérdezte a külügyi szóvivőt, amelynek híradása szerint Polgár Viktor elismerte: vizsgálatot indítottak annak felderítésére, ki a felelős azért, amiért egy illetéktelen személy Vlagyimir Putyin közelébe juthatott az orosz elnök múlt heti magyarországi látogatásán.

A kereskedelmi televízió a honlapján a Magyar Nemzet című lap pénteki számában megjelenő értesülést is idézi. Eszerint “a biztonsági előírásokat egy orosz üzletember játszotta ki. A férfi a Külügyminisztériumban kért és kapott akkreditációt. Arra hivatkozott, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban már tudnak róla, a külügy illetékese pedig ellenőrzés nélkül kiállította számára a belépésre jogosító azonosítókártyát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik