Belföld

Gengszterrel fényképezkedett Orbán

A 168 óra csütörtökön két fotót jelentetett meg, amelyeken Orbán Viktor az alvilág egyik ismert személyiségével látható. Szíjjártó Péter szerint a Fidesz elnöke nem tudta, kivel fényképezkedik.

A két fotó borítékban érkezett a hetilap szerkesztőségébe, mellette egy múlt heti 168 órából kitépett, a robbantásdosszié felnyitását elemző cikk volt. A lap szerint a képen Orbán mellett mosolygó férfi M. Róbert, akit vádoltak már „okirat-hamisítással, csalással, garázdasággal, önbíráskodással, zsarolással, kábítószer-csempészéssel, prostituáltak futtatásával és „exportjával”. Éveket töltött börtönben, jelenleg is előzetesben ül.” A rendőrség informátora szerint ő „a magyarországi szervezett bűnözés egyik legbefolyásosabb, legkeményebb figurája”. A 168 óra úgy tudja, a két kép 2004. január 17-én Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó vendéglőjében készült, ahol Erdei Zsolt bokszoló aznap szerzett profi világbajnoki címét ünnepelték.

A Fidesz szóvivője szerint Orbán Viktor természetesen nem tudta, kivel fényképezkedik az ismert, népszerű politikusokat különböző rendezvényeken, sporteseményeken, de akár moziban és bevásárlóközpontokban is gyakran állítják meg emberek, hogy aláírást vagy közös fotót kérjenek. „Ilyen alkalmakkor a politikus nem tudhatja, hogy ki az, aki vele kezet fog vagy fényképezkedik. A 168 óra által bemutatott képeken is ilyen esetről van szó” – tette hozzá a politikus. Véleménye szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy „nagy bajban” lehet a szocialista párt, ha már ilyen mocskolódó, lejárató eszközökkel próbálkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik