Belföld

DSL-alapú digitális televízió a TVnettõl

2006. március 9., Budapest – Alighogy bejelentette ADSL 3G új szolgáltatásának elindítását a TVnet, máris elérkezett az IP TV, vagyis a DSL alapú digitális televízió rendszerének ideje. Az IP TV alapjait az ADSL 3G bevezetés

Az európai távközlési piac következő éveinek meghatározó ágazata a triple play és az IP TV, azaz az DSL technológiára épülő digitális televíziózás rendszerének kialakítása és elindítása lesz, mely fejlesztések már hazánkban is elindultak. A triple play egy olyan távközlés-technológiai megoldást jelent, amely egy szolgáltatássá ötvözi a szélessávú internetet az IP telefonnal és az IP televízióval.

A TVnet februárban lépett a nyilvánosság elé új, harmadik generációs internetszolgáltatásának, az ADSL 3G-nek elindításával, amelynek előfizetői állománya egy hónap alatt Budapesten elérte az 1800 főnyi előrendelést. Ezzel egyidőben a cég a triple play tesztelését is megkezdte, ahogyan azt, mint következő lépést, már februárban sejtetni engedte. Az ADSL 3G bevezetése kiváló minőséget biztosít a digitális televíziózáshoz, és a triple play technikai hátterének bázisát teremti meg. Ezen szolgáltatás alapja a gyors, szélessávú internetelérés, amelyet a TVnet tudatosan alapozott meg az ADSL 3G bevezetésével, hiszen a termék kiválóan alkalmas a vezetékes telefon (TVfon) és az IP TV igénybevételére. A cég az alternatív internetszolgáltatók között elsőként, 2006. harmadik negyedévétől nyújt IP TV szolgáltatást meglévő és leendő ügyfelei számára. A TVnet ez év januárjában indította el a tesztelést, amelynek technikai eszközhátteréről továbbra is az Allied Telesyn gondoskodik.

A triple play nem más, mint hang, adat és videó, vagyis telefon, internet és televízió egy dróton, egy szolgáltatótól, egy csomagban, három szolgáltatással. Az IP TV pedig olyan személyre szabott televíziózást jelent, amely az egyéni műsorszerkesztés- és tárolás lehetőségét kínálja az előfizetők számára. A műsorválogatás szabadságán kívül előnye még, hogy a TVnet egy szolgáltatóként több tartalmat, kedvezőbb áron nyújt, mint a többi résztartalom szolgáltató (internet, kábeltévé, vagy telefon szolgáltató), és kedvezőbb telefonos percdíjak mellett (a hálózaton belüli beszélgetés ingyenes), különböző elosztású csomagokkal várja az érdeklődőket. Az ügyfelek megfelelő kiszolgálása érdekében a TVnet – innovatív internetszolgáltatóként – egymásra építhető termékeket és szolgáltatásokat vezet be. Budapesten 2006. második és harmadik negyedévétől folyamatosan bekapcsolásra kerülnek azon központokhoz tartozó végpontok, amelyeken az előfizetők ADSL 3G igényt adtak le.

A TVnet, látva a nemzetközi távközlési és információtechnológiai piac közeljövőben várható átalakulását és fejlődésének tendenciáját döntött úgy, hogy mielőbb megteremti az IP TV feltételeit és elindítja a szolgáltatást, amelytől fokozott érdeklődésre számít, hiszen magyarországi viszonylatban teljesen új irányról van szó.

Ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy öt év múlva Magyarországon a háztartások 70%-a rendelkezhet digitális triple play szolgáltatás-képes infrastruktúrával, amely az előfizetők számára olyan előnyös konstrukciót adhat, mint pl. az egyszerűbb számlafizetés rendszere (egy szolgáltató több szolgáltatását egy elektronikus számlán lehet kiegyenlíteni).

„A TVnet célja, hogy olyan világszínvonalú szolgáltatást vezessen be, amely példaértékűen átfogja és ötvözi az egyre szélesebb körű kommunikációs lehetőségeket. A versenyt az a piaci szereplő nyerheti meg, amelyik a legkedvezőbb feltételek mellett először biztosítja mindenki számára elérhetően az integrált szolgáltatást” – nyilatkozta ifj. Legyel Tibor.


A TVnet egymásra építhető termékekei és szolgáltatásai
TVfon: vezetékes telefon szolgáltatás (hangátvitel az internet protokollon keresztül)
TVnet: a legújabb ADSL 3G (szélessávú internet-hozzáférés a TVnet saját hálózatán)
TVnet IP TV: IP TV és VoD (filmek és tévéműsorok tárolása, lejátszása)


###


TVnet Kft. (www.tvnet.hu; www.adsl3g.hu):
A TVnet Kft. 1994. októberében alakult azzal a céllal, hogy a kábeltelevíziós hálózaton keresztül adatátviteli szolgáltatásokat biztosítson. Az Euroexpert 2004. augusztusa óta többségi tulajdonosa a TVnet Kft.-nek, amely a hazai internetes piac egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Az új tulajdonos által végrehajtott célirányos átszervezésének köszönhetően, alig több mint egy évvel az átalakítás után a TVnet megháromszorozta előfizetőinek számát, duplájára növelte árbevételét, illetve jelentősen növelte földrajzi lefedettségét.
A TVnet 1996-ban elsőként indította el Kábelnet szolgáltatását egyéni és üzleti előfizetői számára. A cég szolgáltatásai között az ADSL, az ADSL 3G, a LAN, a TVfon és a Kábelnet kiépítés is megtalálható. A TVnet értékesítési munkatársai az ügyfelek különleges igényeire, egyedi ajánlatokat is készítenek. A 24 órás telefonos ügyfélszolgálaton és a hálózatüzemeltetési központban magasan képzett kollégák biztosítják a felmerült problémák gyors és szakszerű elhárítását.
A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát. Ügyfeleinek száma is dinamikusan nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végén pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at.

További információk:
TVnet Kft.
Katona Phaedra, marketing igazgató (tel.: 999-4568, e-mail: phaedra@tvnet.hu)

Sajtókapcsolat:
B&D ComMedia Kft. (tel./fax: 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (20/943-4143, aniko.beres@commedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik