Belföld

Rogán tanú lesz a szerverügyben

A rendőrség tanúként idézi be Rogán Antalt a szerverügyben - mondta el Schőn Péter őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Schőn Péter felidézte: a rendőrség korábban levélben hívta fel Rogán Antalt, hogy bocsássa a nyomozó hatóság rendelkezésére annak a három embernek a nevét, akiknek a felelősségét a Fidesz belső vizsgálata megállapította a szerverügyben. Rogán Antal levélben válaszolt a megkeresésre, de a rendőrség tanúként is beidézi – tette hozzá a szóvivő. Azt nem árulta el, mikorra hívták be a Fidesz kampányfőnökét.

Korábban már Schőn Péter elmondta: a budapesti székhelyű Relatív Kft. reklámügynökség ügyvezetője február 13-án feljelentést tett és ez alapján a rendőrség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást, melynek határideje 30 nap.

Hiller István, az MSZP elnöke február 13-án, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz egyik szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagaiba, és elvittek onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait.

Napokkal később Rogán Antal közleményben arról tájékoztatott: az ügyben belső vizsgálatot rendelt el, melyben megállapították három ember lehetséges felelősségét, ezért őket felfüggesztették. A párt kampányfőnöke akkor a személyiségi jogok védelmére való tekintettel nem kívánta nyilvánosságra hozni az érintettek nevét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik